Цяла Украйна е под въздушна тревога, експлозии в Киев, Харков и други градове

0
51
Снимка: Realniistorii

Само за 8 дни са разрушени 30% от украинските електроцентрали

Обявена е въздушна тревога над цяла Украйна.

Украинските медии съобщават за взривове в Днепър и Кривой рог, а в Николаево и областта е нарушено електроснабдяването. Взривове е имало в Деснянский район в столицата Киев. Има разрушен обект от ключовата инфраструктура, съобщи кметът Виталий Кличко. След експлозията е възникнал пожар и има проблем с електроснабдяването.

Взривове са се чули и в Харков, съобщи кметът Игор Терехов. Според информацията целта е била промишлено предприятие.

Към момента се съобщава за ракетни удари по 18 цели в страната. Има най-малко един загинал след атака срещу жилищен блок в Николаев.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че от 10 октомври насам са разрушени 30% от електроцентралите в страната.

„От 10 октомври 30% от електроцентралите на Украйна са разрушени, което доведе до масово изключване на електрозахранването в цялата страна. Възможности за преговори с Путин не останаха”, написа той в Twitter.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви на среща с членове на Съвета за сигурност, че ще бъде нанесен масиран удар с високоточни оръжия по военните, комуникационните и енергийните съоръжения на Украйна.