Да не подценяваме Кирил Петков! Той е продукт Made in Hollywood

0
698
Кирил Петков

И пак, и пак някакви милиарди се изсипват напоително над главите на бедните пенсионери под ромолещия дъждец. Идилия!

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Гледам директно излъчване от Добрич: Кирил Петков и Асен Василев, заедно с областната им координаторка – млада жена с леко розова коса – на раздумка под дъжда.

За какво говорят хората: пенсиите, цените, Ковид, лекарите…

Кирил Петков ги омайва като психотерапевт: най-доброто бягство от проблемите е да изместиш центъра на проблемите. Той им обяснява как 400 милиона лева могат да дойдат за бизнес-парковете, как трябва да се сложат правилните хора на правилните места, как “Прозрачност без граници” ще раздава сертификати за “община без корупция”, а населението ще докладва на чуждите експерти за прегрешенията на същите тези кметове и общинари… не минава, разбира се, без споменаване на боса на “Еконт”: той имал бизнес за 1 милиард, но искал да се включи в политиката, ‘щото не го кѐфи по цял ден да лови риба на Дунава край Русе.

И пак, и пак някакви милиарди се изсипват напоително над главите на бедните пенсионери под ромолещия дъждец. Идилия!

Идва ми наум, че Кирил Петков като едното нищо ще ъпдейтне лозунга на Симеон Сакскобургготски: “Ще ви оправя за 800 дни”, с модерното:”Ще ви оправя с 800 милиона”!

От къде ще дойдат милионите?! Ха, Асен Василев някъде се покри, но все нещо с Румен Спецов ще вземе да измисли.

Кирил Петков получава един единствен сериозен въпрос от местен писател на роман за историята на Добрич: “Говорите за чест и почтеност, но имате ли някакъв тест за компетентност и полезност?”

Шах с пешката!

Хора, Кирил Петков е като изваден от стихотворението “Продавач на надежда” на Джани Родари:

Ако можех да имам едно

магазинче със две полички,

бих продавал … познайте какво?

– Надежда! Надежда за всички.

Купете! С отстъпка за Вас!

Всеки трябва надежда да има!”

И на всеки бих давал аз,

колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари

и отвънка само поглежда,

бих му дал, без да плаща дори,

всичката своя надежда.

Да не подценяваме Кирил Петков! Той е продукт Made in Hollywood: пламенен, лъчезарен, благ, речовит, добронамерен, подава ръка на всички, готов е да прегърне всеки. И носи надежда за милиони.

Суверенът това и чака!

П.П. Слави Трифонов и БСП вчера много ядосани, гръмогласно обявиха: Кирил Петков говори неистини, никой от нас не води разговори с “Продължаваме промяната”. Браво! Вкара ви в капана, значи. Кирил Петков точно това целѝ: народът да види, че той е отворен за разговори и разбирателство, но другите не искат, защото не мислят за народа.

Партиите не бяха готови за “Има такъв народ”, затова останаха зашеметени и потресени открай-докрай: без адекватна реакция, паднаха жертва на непривичната самонадеяност и арогантност на хората на Слави Трифонов. Сега не са готови за “Промяната продължава”… и ще берат ядове. Не са готови за благия тон, хрисимите усмивки и омагьосващата бъбривост на “продавачите на надежда”.

А какво е по-силно от Надеждата?!