Да пътуваш от София до Скопие със самолет е тъпо

0
418
Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Като време е колкото с автомобил, но изтърваваш да видиш отблизо българските земи, пътят по който е минала славната българска армия

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ФУКНИТЕ ЛИТНАЛИ!

Да пътуваш от София до Скопие със самолет е тъпо. Като време е колкото с автомобил, защото: първо трябва до стигнеш до софийската аерогара и поне час по-рано. След това 40 минути полет. И още половин час най-малко, докато стигнеш с автобус или такси до Скопие. И изтърваваш да видиш отблизо българските земи, пътят по който е минала славната българска армия – през Крива паланка, Срацин, Куманово.

А защо не и да спреш за малко, да отвориш приказка с някой нашенец македонец и да го чуеш как ти казва, но само на четири очи: „македонците и бугарите сме едно и исто“. И да видиш как се оглежда да не би някой друг македонец да го е чул.

Всички македонци знаят, че са българи, че сме един народ, но още ги тресе страхът от югославската ченгесарница. И всички истински македонци имат роднини в България, което доказва също, че сме един народ. От самолет това не може да се види. Не може и да се чуе.

Пари да ми дават няма да летя със самолет до Скопие. Защото, друго си е да се отбиеш до манастира на българския светец Св. Йоан Бигорски или на влизане в Скопие да опиташ една рибена чорба от охридска пъстърва в гостилницата „Охрид“ – невероятна вкусотия.

Та това си мисля на виенската аерогара. И за имунитета на Елена Йончева си мисля, защото в понеделник в Страсбург ще гласуваме дали тя да си го загуби или не. Приятен ден!