Протестърите готвят кървави провокации довечера

0
891
Протестиращи нападат бившия партиен дом.

Водачите им теглят големи суми от банкови клонове, ще се плаща здраво

Кървава вендета заради разчистване на кръстовищата от катуните на т.нар. Протестиращи готвят водачите на метежа от „Отровното трио“ тази вечер, научи Breaking.bg от полицейски източници.

Както е известно тази нощ полицията в цялата страна измете за 10 минути мирно и кротко всички палатки и блокади на Орлов мост, пред Министерски съвет и Софийския университет в София, във Варна, Пловдив и на пътя Хасково-Стара Загора. Според неофициална информация тарторите на протеста Хаджигенов-Минеков-Бабикян и професионалните протестъри останали напълно изненадани от акцията на МВР.

Опитали се да организират сблъсъци, за да се изкарат жертви, но не се получило. Според признанията на самите окупатори пред телевизиите полицията е действала според закона, униформените са били любезни, не е прилагана никаква агресия. На кадрите, пуснати от СДВР, се вижда как самите протестъри си събират катуните и се изнасят, без насилие.

Това разгневи Хаджигенов, който още сутринта обеща кървави погроми, метежи, барикади и нови блокади в знак на отмъщение срещу акцията тази нощ. В социалните мрежи беше пуснато видеообръщение от „Отровното трио“, където Хаджигенов заявява директно, че те няма да спрат, чакат хората в 20 часа пред Министерски съвет, за издигане на барикади отново.

Тази вечер ще ги издухаме, те предзвикаха бяс, който ще ги повали. Сами са си виновни. Този път ще е ударно, докато ги пометем“, заявява номенклатурният скулптор Велислав Минеков. Вижте заплахите на тримата:

В полицията са постъпили информации, че довечера метежниците, по призива на тройката, готвят сблъсъци и атаки срещу полицията с камъни и бутилки.  Отделно от това ще се търси атаки и срещу полицейските екипи. Целта е да се окървави протеста и после да се опитат атаки към Министерски съвет и евентуално сградата на Народното събрание. За целта се плащат сериозни пари, събират се „професионални протестъри“ и платени биячи, които се проявих а в първите дни на протестите и опитаха да щурмуват сградата на бившия партиен дом. Тогава бяха ранени няколко полицаи.

Според друга информация, двама от тарторите на протеста Арман Бабикян, бащата на сайтовете за лъжи и фалшиви новини, заедно с троцкиста Евгений Дайнов са изтеглили голяма сума пари от клон на ПИБ до Народния театър днес следобяд. Източника ни твърди, че парите ще отидат за плащане на професионални протестъри и хора от агитките на футболни клубове, които да извършат погромите и да предизвикат кървави мелета.

Столичната полиция се подготвя сериозно за тази вечер и е готова да отговаря на провокациите и опитите на шепа хора да блокират наново възлови кръстовища в столицата. От СДВР тази сутрин обявиха, че това повече няма да се повтори.