Започна „Шествие за семейството“ в София

0
78
Шествие за семейството. СНИМКА: ФЕЙСБУК

В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата „Месец на семейството“. Според организаторите целта на мероприятието е да „принуди“ държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната, съобщава БТА. 

В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Шествието ще премине от площад „Александър Невски“ покрай парламента, Софийския университет, по бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че шествието е деполитизирано.

Миналата година също беше организирано „Шествие на семейството“ с настояване държавата да приеме решаването на демографския проблем в страната като основна своя политика и цел.

Преди дни поход в подкрепа на традиционното семейство премина по централните улици в София. Инициативата беше организирана също в Пловдив и във Варна.