Дачков: Бившата съпруга на Атанас Атанасов беше потресена, когато вкъщи откри огромна сума пари и документи с гриф „строго секретно“

1
15058
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

Чекът от Атанасов, пратен за издръжката на сина ѝ за обучението му в колеж, бе върнат от американците, защото бе от Славчо Христов

Явор Дачков Снимка: БТВ

Явор Дачков, фейсбук

Личен спомен от времето на управлението на Костов преди 20 години. Предишната съпруга на Атанас Атанасов от „Демократична България“ работеше за USID. Сърцата и честна жена.

Беше потресена, когато вкъщи откри огромна сума пари и документи с гриф „строго секретно“, докато Атанасов бе шеф на Национална служба „Разузнаване“. Чудеше се какво да обяснява в американското посолство. Беше в истински личен стрес.

По-късно, след като се разделиха, имаше и друг. Тя отиде в САЩ с децата, а чекът от Атанасов, пратен за издръжката на сина ѝ за обучението му в колеж, бе върнат от американците, защото бе от Славчо Христов. Отрязаха го по стандартна процедура за проверка на чисти пари.

Славчо Христов

Този човек днес говори за епидемичната корупция в България в „Панорама“. Добре е да сме информирани в последната „Панорама“ преди кампанията и по време на интервюто с Херо Мустафа в същото предаване:)

P.S. Атанасов подслушваше американското, германското и английското посолства, за да разбере предварително какво искат, за да може правителството на Костов да го осъществи. Това е неговото обяснение, което чух от него, след избухването на скандала преди 20 години.