Дачков: Досега ПП можеше да изглежда като жертва на мафията, сега се държи като самата нея

0
563
Явор Дачков Снимка: БТВ

Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсване на договора с „Газпром“, смята журналистът

„Очевиден разпад и приключване на промяната“. С този коментар журналистът Явор Дачков започна анализа си пред БНР на актуалната политическа обстановка в страната.

„Няма да има кабинет в рамките на този парламент. Няма да могат да купят достатъчно депутати. Губене на време е тази агония, не разбирам защо я правят, не е в техен интерес“, добави той и прогнозира предсрочни избори в края на септември.

Според Дачков досега „Продължаваме промяната“ е можела да изглежда като жертва на заговора на мафията и Слави Трифонов, а сега започва тя да се държи като самата мафия: „Хората започнаха да виждат все по-отвратителни сцени“.

Журналистът изказа мнение, че с поведението си Кирил Петков и Асен Василев „наливат вода в мелницата на „Възраждане“: „Най-големият проблем за управлението са самите те. Това управление пада, защото те не могат да се справят с управлението. И колкото по-рано влезе този експеримент с промяната, толкова по-добре“.

По думите му държавата се управлява от Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсване на договора с „Газпром“, смята Явор Дачков:

„Оставиха българската икономика в хаос – без ясни договори откъде ще идва друг газ. В желанието да прехвърлят доставките от Русия на САЩ, откъдето е много по-скъпо, те направиха национално предателство. Ако другият газ е бил по-изгоден, мислите ли, че досега България нямаше да го купува. Кой е бил против Америка? Бойко Борисов ли, Сергей Станишев ли, Иван Костов, ли? България купува от Русия не защото е зависима от нея, а защото това е най-прекият, най-сигурният и най-евтиният от всички други възможни начини за доставки на газ“.