Дани Каназирева: По-голяма грешка от това подобни на Радостин Василев хора да бъдат министри няма

0
1051
Радостин Василев Снимка: фейсбук

Ако това е промяната, жалко за страната ни

Дани Каназирева

Дани Каназирева, фейсбук

„Относно днешното изказване на спортния министър по мой адрес, единствено ще кажа, че само един слаб човек, без аргументи и със сериозни комплекси относно собствената си компетентност, може да се държи така грубо и невъзпитано. Не знам за какви грешки говори, но по-голяма грешка от това подобни хора да бъдат министри, няма.

Няма да коментирам правната страна на приятелското му назначение за изпълнителен директор на спортния тотализатор, защото тя е ясна – момчето е попълнило декларация, в която е заявил, че няма несъвместимост, въпреки че все още е бил действащ народен представител, но по-страшното е, че вместо да се извини днес т.нар министър, си позволи грозен, груб и невъзпитан език, което се превръща вече в норма на поведение за хората на Трифонов. Ако това е промяната, жалко за страната ни.“

– – –
Пред БТВ Радостин Василев заяви: Дани Каназирева я познавам от три парламента, бях председател на правната комисия, в която тя беше член. Работили сме заедно. Моето лично мнение е, че тя е жертва на сбърканата образователна система у нас.

– – –

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова, фейсбук

„Промяната дойде. Нов морал, нова лексика, деполитизация на търговски дружества.

Министър Радостин Василев,

Радвам се, че осъществявате мониторинг на парламентарната дейност на ГЕРБ. Уверявам Ви, че в бъдеще ще имате още много поводи да наричате народни представители в медиите „пискуни“ и да чувате публично критики за дейността си. И двете безспорно допринасят за разгръщане на Вашия публичен образ.

Гордеете се, че сте юрист, а един от първите Ви актове получи шамар в съда 6 дни след издаването му.

В първия си ден размахахте пръст на най-успешния български спорт – художествената гимнастика. Последва прегръдката на Юда с може би една от най-уважаваните и ценени жени в света на спорта. Амплитудата в настроенията Ви, а вероятно и в политиките е голяма. Предстои да разберем.

Сменяте „нашите“ с „вашите“ само по критерий, че са от партия ИТН и без юридически аргументи, а говорите за деполитизация на търговски дружества

Предложихте на членовете на правителството на Северна Македония да поиграете футбол, което предполагам, че е сред основните Ви механизми за решаване на въпросите между двете страни.

Очаквайте г-н Василев, все повече въпроси за Ваши решения и отговорности, защото е време да започнете да се държите като управляващи, а не като популисти и начинаещи кандидат политици.

Благодаря на г-жа Мария Цънцарова за репликата, че поведението на министър Василев не е джентълменско по време на поверения ѝ сутрешен ефир днес в Тази събота и неделя.

bTV Новините

Хубава неделя