Даниел Лорер се извинява и обяснява за Пеевски, след като Хазарта му се скара

0
122
Даниел Лорер

Оценявал позицията на ДПС по военните конфликти, но изказванията на лидера на движението били провокативни и непремерени

„Извинявам се на всички наши поддръжници приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин. Заглавието не отговаря на казаното от мен“, написа депутатът от ПП Даниел Лорер във фейсбук профила си.

Думите на Лорер идват, след като колегата му от ПП Ицо Хазарта му се „скара“ публично.

В сутрешния блок на bTV Даниел Лорер заяви, че в последните месеци колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. Той дори не отхвърли възможността председателят на парламентарната група на ДПС да стане премиер, каквато заявка направи преди дни.

Ицо Хазарта бе категоричен, че „след днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение“.

Даниел Лорер уточни, че принципната му позиция е, че Делян Пеевски не може да бъде министър-председател на страната, защото е обект на международни санкции.

„Когато Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна, ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това“, обясни депутатът от ПП.

Той обаче допълни, че непрекъснатите изяви на Делян Пеевски са „провокативни, непремерени и несъстоятелни“.

„Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано“, завърши той.