Даниел Митов: България продължава да купува руски газ, но през посредници

0
45
Даниел Митов Снимка: БТВ
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Управляващата коалиция върна мутренските времена през държавата, казва зам.-председателят на ГЕРБ

„България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници“. Това заяви пред бТВ Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

„Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на „Булгаргаз“. Изведнъж тази фирма става много важна. Тя, освен че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102 евро, ако не се лъжа, а го купуват на 82 евро“, заяви Митов.

„На практика управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата“, смята още той.

„Вчера стана ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател“, заяви Даниел Митов в коментар за гласуваната в парламента военна помощ за Украйна.

„Три от партиите искат да се изпрати оръжие, четвъртата не иска и в един момент надделява четвъртата, тоест малцинственото мнение в коалиционната формула. За мен е очевидно какво се случи“, обясни той.

„Кому беше нужно да се приема решение от Народното събрание, което фактически не променя нищо“, попита той. Митов обясни, че ГЕРБ са подкрепили, защото „когато предлагат текст, в който се казва, че подкрепяме Украйна в европейския й път, няма как да не го подкрепиш“.