Даниел Митов: Фискалният резерв вчера беше 4,7 млрд. лв., а преди година ГЕРБ го остави на 12 млрд. Кога според вас се краде?

0
252
Даниел Митов Снимка: БТВ

Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата вицове, посочи зам.-председателят на ГЕРБ

„Не ни трябват опорки. Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата разказва вицове“, заяви по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Ако бяхме управляващи, нямаше да обещаваме да заделим един милиард и да купим жито. Като видяха, че не могат да откраднат, се отказаха и не са купили един килограм жито. Фискалният резерв между другото към вчерашния ден беше 4,7 млрд., а преди повече от година ГЕРБ го остави на 12 млрд. Кога според вас се краде?“, попита той.

Бившият външен министър е категоричен, че в Плана за устойчивост и развитие има притеснителни неща – като например проекта за батериите.

„Никой не купува батерии в момента. По никакъв начин няма да помогнат на българската енергетика, това е лоша инвестиция, тъй като никога няма да се изплатят. Загубите за бюджета ще са колосални, никой не инвестира в батерии. При всички положения говорим за някакви мераци за комисиони, но няма да се получи, защото Европейската комисия наблюдава тези процеси“, предупреди той.