Евродепутатът от БСП Петър Витанов благодари на ГЕРБ за избора на Мария Габриел за кандидат-премиер

0
240
Петър Витанов

Предложихте едно нетрадиционно решение за кабинет, което по същество няма да има нужда от спечелване на европейско доверие, заяви той на среща с Росен Желязков

Евродепутатът от БСП Петър Витанов поздрави ГЕРБ за решението им да предложат Мария Габриел за кандидат за министър-председател.

Витанов участва в среща на българските евродепутати, организирана от председателя на Народното събрание Росен Желязков, на която обсъдиха Шенген, еврозоната и ролята на България в европейските институции. Социалистът благодари на Желязков за поканата, обясни, че сътрудничеството може да бъде подобрено и продължи:

„Бих искал да отправя благодарност към партията, която представлявате, за отговорното поведение. Като партия, спечелила изборите, вие предложихте едно нетрадиционно решение за кабинет, което по същество няма да има нужда от спечелване на европейско доверие. Аз в лично качество мога да изразя само положителни впечатления от г-жа Габриел, с която сме имали възможност да разговаряме, дискутираме и да работим съвместно и винаги съм бил удовлетворен от нейната компетентност и кооперативност“, каза Витанов.

Социалистът пожела успех на ГЕРБ-СДС в намирането на подкрепа и съставянето на редовно правителство.

„Смятам, че международното признание и авторитет, който тя притежава, би спомогнало за утвърждаване на един подобен кабинет. Искам наистина да ви пожелая успех в намирането на съюзници и формирането на мнозинство“, каза още той.