Даниел Митов: ГЕРБ отново ще е първа политическа сила

0
126
Даниел Митов Снимка: БТВ

Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите, убеден е зам.-председателят на партията

Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите, посочи пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Според него служебният кабинет не е изнесъл нищо „кой знае какво“, че да притесни ГЕРБ.

„Не са раздавани пари безвъзмездно, ако има нарушения, то да се провери Българската банка за развитие. В един момент ще се окаже, че всичко е било по процедура“, коментира Митов разкритията на служебния кабинет. Той припомни, че не е работа на служебните министри, които са назначени за два месеца, да ровят за нарушения, а да осигурят провеждането на предстоящите избори.

„Не водим сериозен разговор накъде трябва да върви държавата. Виждаме едно реваншистко служебно правителство, което всеки ден излиза с нещо намерено-ненамерено“, констатира заместник-председателят на ГЕРБ. По думите му американските санкции се ползват в момента и ще се ползват от служебния кабинет, за да бъдат удряни бизнеси и да се заменят с „хора от кръга на Радев“.

„Не само че заявяваме, че ще управляваме, но отново ще сме първа политическа сила. Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила – не може да заобикаляме толкова много гласоподаватели“, подчерта Даниел Митов. Той отхвърли внушението, че ГЕРБ е обвързана с доставчика на машини за изборите „Сиела норма“.

„Какво общо имаме? Измислиха си изборно законодателство за една нощ, сътвориха куп глупости, а ние ги предупредихме за машинното гласуване“, припомни Митов. Относно номинацията си за премиер, която получи след изборите на 4 април, той увери, че и в бъдеще е готов да бъде „използван“ за доброто на държавата.

„Не избягах от отговорност и последния път, а беше ясно, че няма да се състави кабинет“, категоричен бе Митов. За него използването на построените магистрали в предизборната кампания на ГЕРБ не е просто пропаганда, а става дума за кръвоносната система на бизнеса.

„Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията“, така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. Той смята, че след последните избори Бойко Борисов е дал ясни сигнали накъде иска да върви партията.