Даниел Митов: Не водихме политическа битка, а битка срещу Бойко Рашков и измислиците му

0
84
Даниел Митов Снимка: БТВ

ГЕРБ запази позициите си, заяви той

„Успяхме да запазим позициите си“, коментира пред БНТ Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБq и допълни, че партията не е водила политическа битка на тези избори.

„Ние водихме битка срещу Бойко Рашков и срещу неговите измислици, допълни Митов и определи средата, в която протече предизборната кампания, като „изключително гнила и нездравословна, а това се отрази и на хората“, заяви той.

„И какво показаха тези ревизии, както и нищо не показаха твърденията му за незаконни подслушвания, както и нищо не означават твърденията му за някаква банка, която притежавал Борисов“, заяви Митов.
Очакваме още адекватен отговор на въпроса какви бяха тези допълнителни машини, както и доколко машинните протоколи се разминават с броенето на разписките, допълни Митов.

На въпроса как ще действат при предложен кабинет от „Продължаваме промяната“ Даниел Митов отговори, че до този момент не са търсени за разговори и нямат яснота. По думите му всичко ще зависи от това дали политическата култура на разговор и диалог в парламента ще бъде възстановена или не.

По отношение на президентските избори Даниел Митов заяви, че на първи тур Румен Радев е направил първа крачка към „завземане на цялата власт в държавата, за това на втори тур той трябва да бъде победен“:

„Румен Радев си създаде партия, използва онези партии, които се наричаха протестни довчера. Това е такова политическо инженерстване и опит за завземане на цялата власт в държавата“, коментира Даниел Митов.