Даниел Митов: Отказът на ДБ да преговаря е проява на политическа незрялост

0
150
Снимка: архив, "Трибюн"

Ситуацията за ДБ сега е по-неблагоприятна, защото ще трябва да преговаря с БСП и ДПС за правителство, отбеляза кандидатът за премиер

Груба политическа грешка е да се заобикаля групата ГЕРБ-СДС, предупреди на брифинг в Народното събрание Даниел Митов, посочен от ГЕРБ за кандидат-премиер. Той определи отказа на „Демократична България“/ДБ/ за среща днес от 16 часа за преговори за подкрепа на правителството като „проява на политическа незрялост“.

„Не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори, когато трябва бързо стабилно правителство. Отказва се разговор по сериозни въпроси“, подчерта Митов. По думите му ГЕРБ желае правосъдна реформа, но трябва да се стигне до разговор. Той обясни, че ситуацията за ДБ сега е по-неблагоприятна, защото ще трябва да преговаря с БСП и ДПС за правителство.

Лидерът на СДС Румен Христов също бе учуден от действията на бившите си съпартийци.

„Били сме в едно формирование СДС, впоследствие „Синя коалиция“, „Реформаторски блок“ и най-важното ние сме член на голямото европейско семейство ЕНП. Няма нищо по-логично от това две десни формации, за каквито се представят от ДБ, най-малко да седнат и да разговарят“, подчерта Христов.