Скандално е, че вместо да извади Глиги от листите, ДБ го брани, лъже и маже наред

0
245
Иван Калчев-Глиги Снимка: кадър

Не мога да си представя, че в която и да е нормална европейска страна, нормална политическа партия би реагирала по такъв начин

Петър Николов

Петър Николов, фейсбук

Тезите, които един от кандидатите на ДБ на изборите публично е защитавал, наистина са скандални. Но малоумници има навред и никой не е застрахован, че някой ден няма да се излъже в някой такъв.

Истинският скандал обаче е, че когато записът излезе, наместо да се извини и да извади този човек от листите си, ДБ започна да го брани, да лъже и маже наред, да неглижира случая и пр. Не мога да си представя, че в която и да е нормална европейска страна, нормална политическа партия би реагирала по такъв начин.

Но… когато си в коалиция с БСП, а твърдиш, че браниш Украйна; когато се кланяш на президента, а твърдиш, че знаеш чий е Крим; когато си за правова държава, но съпортваш най-бруталната репресия срещу опозиционен лидер от половин век насам; когато казваш, че си срещу бухалките, но превърнеш КОНПИ в своя собствена бухалка… тогава не си нормална политическа сила, а просто котерия, готова на всичко за малко парченце власт. В случая – готова и на тези “ултралиберални” идеи.