Даниел Митов: Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие

0
399
Даниел Митов

Никола Минчев избра да действа според волята на министър-председателя, което не му е работата, коментира зам.-председателят на ГЕРБ

Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на която да се създаде. Не сме сключвали коалиционно споразумение с „Има такъв народ”. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Даниел Митов.

„Очевидно, след като част от управляващото мнозинство напусна управляващата коалиция, тази част в момента е решена да свали правителството. Това се е случвало многократно в историята на демокрациите и ще продължава да се случва. Не виждам какво ги учудва тези хора”, каза още Митов.

„Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание. Очевидно е, че в един момент Никола Минчев е бил поставен пред избора дали да изпълнява повелята на министър-председателя, или да действа според правилника на парламента. И той избра да действа според волята на министър-председателя, което не му е работата”, заяви Митов.

„Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие“, допълни още Даниел Митов.