ДБ и партията на Трифонов отказали да се срещнат със Заев

0
278
Снимка: МС

Северномакедонският премиер дошъл с конкретни предложения у нас, но те не бяха огласени след срещата му с Янев

„Демократична България“ и „Има такъв народ“ отказали да се срещнат със северномакедонския премиер Зоран Заев. Той разказа самият той на брифинга след срещата му с българския премиер Стефан Янев.

Заев обясни, че е отправил покана към първите 4 партии на последните парламентарни избори, но се отзовали само Бойко Борисов и Корнелия Нинова. ДБ и ИТН се оправдали с предизборни ангажименти.

„Твърдо поддържаме перспективата на Северна Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани, по пътя им към тяхното присъединяване към европейското семейство”. Това заяви министър-председателят Стефан Янев след срещата с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, който е на посещение у нас

По думите му делегацията на Заев е дошла с конкретни предложения, които ще бъдат обсъждани още днес и в близките дни.

„Ако сме отговорни политици и лидери на нашите народи, то е наше задължение да работим над намирането на решение на двустранните въпроси”, каза на пресконференцията премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

Той отправи апел към българския народ и политическите лидери да продължат да помагат на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз.

„За нас друга алтернатива няма. Вярваме в европейските ценности“, подчерта Зоран Заев и призова Македония и българския народ да поддържат добросъседски и приятелски отношения.