ДБ предлага уволнен за несправяне с работата от ОББ за член на УС на ББР?

0
211
Снимка: Tribune.bg

ВКС потвърждава решението на работодателя

Коалицията „Демократична България“/ДБ/ предлага един от членовете на новия Управителен съвет на Българска банка за развитие/ББР/ и изпълнителен директор да бъде лицето Цанко Арабаджиев, който е уволнен от Обединена българска банка /ОББ/ заради „липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми“. С решение № 102/31 март 2015 г. на Върховния касационен съд /ВКС/ актът на финансовата институция е потвърден, съобщава Tribune.bg.

От заповедта на ОББ за прекратяване на трудовото правоотношение на Арабаджиев от 2013 г. стават ясни и други мотиви на бившия работодател на кандидата да ръководи ББР.

„Трудовото правоотношение е прекратено поради… липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна, неумение за работа в колектив, несъпричастност към общите задачи и общия резултат, неумение да взема компетентни и навременни решения, да изразява ясно позиция и да защитава предложенията пред кредитния комитет, неумение да управлява кредитни сделки и да отчита движението им, което води до изкривяване на резултатите и нереална времева линия за отделните сделки“.

Арабаджиев е член на „Зелено движение“ и на последните избори на 4 април е кандидат-депутат от „Демократична България“, част от която е и движението. В разпространената му „официална“ биография се посочва, че е роден във Варна, завършил е математическа гимназия и УНСС.

„Започнах да се занимавам активно с политика с оглед „нетърпимата и непрекъснато влошаваща се ситуация в страната и абсолютния провал на политическата класа“, твърди Арабаджиев. За съжаление мотивите на екс работодателя на Цанко Арабаджиев само потвърждават нивото на „кадровата политика“ на ДБ. От решението на ВКС пък се потвърждава решението на работодателя и лъсва по безспорен начин разминаването между претенции и потенциал на ДБ реално да се осъществят определени промени и политики.