Делян Добрев: Стреснаха се и се разбързаха за Росенец. Сега да видим и отстъпката от 73 стотинки на литър

0
214
Делян Добрев Снимка: Труд

В неделя той сигнализира, че процедурата се бави

„Стреснаха се и се разбързаха за Росенец… Хайде сега да видим и отстъпката от 73 стотинки на литър!“. Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

В неделя той коментира, че правителството не предприема необходимите действия за спиране на ръста на цените на бензин и дизел.

„Законът за отнемане на концесията на Росенец. Законът е приет от НС на 21.07.2023 г., публикуван в Държавен вестник на 4.08.2023г. и влиза в сила на 7.08.2023г. Според този закон, концесията трябва да се отнеме в 7-дневен срок, т.е. срокът за отнемане е 14.08. Днес е 20.08. Не само че е нарушен законът като не е отнета концесията, но подходът на Кабинета чрез Областния управител гарантира 5-6 години съдебни процедури“, написа той и попита имат ли представители на правителството на ПП личен интерес горивата да са скъпи.

„Как иначе да си обясним неспазването на цели 2 закона и то от самото Правителство? Ще предложа на Бойко Борисов и колегите от парламентарната група на ГЕРБ – СДС да внесем сигнал срещу Правителството в Прокуратурата, заради нарушаване на законите в Република България и ощетяване на потребителите с милиони левове всеки ден“, беше се заканил народният представител.

Ден по-късно от Министерството на транспорта обявиха, че са в ход разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД по процедурата за прехвърляне на оперативния контрол върху пристанищен терминал „Росенец“ към държавата.