Демерджиев: Има полицаи, замесени в трафика на мигранти

0
32
Иван Демерджиев

Над 500 души са върнати от границата за последното денонощие

„Вътрешна сигурност и ДАНС работят активно по служители на МВР, които са замесени в трафика на мигранти. Ще има рокади, ще има и хора, за които ще има наказателни мерки“, каза вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на посещение по границата с Турция заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов.

Днес ще има среща на зам. вътрешния министър на Турция с шефове на дирекции в МВР, за да се уплътни зоната откъм тяхна страна, където се събират много бежанци.

„Минават най-често със стълби и за минути преодоляват оградата“, каза Демерджиев. Той посочи, че мигрантският натиск леко намалява и го обясни с мерките, които взема МВР. Над 500 души са върнати от границата за последното денонощие.

„Събрахме информация за трафикантите, цяла седмица ги респектираме. Дейността им е силно затруднена“, каза той. Припомни, че в главната дирекция на гранична полиция има нов директор, както и нов екип.

„Пътищата по границата са в много лошо състояние. Ще бъдат ремонтирани с помощта на горското стопанство“, заяви той.

„Над 500 души от армията ще се включат в охраната на границата до седмица. Те са командировани от цялата страна. Патрулите ни са съвместни с Гранична полиция, които познават района“, каза Димитър Стоянов.