Демерджиев: Смъртта е не само в България, но и в цяла Европа

0
86
Иван Демерджиев Снимка: архив

Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава

„Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели, е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа“. Това коментира в Габрово министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод зачестилите случаи на нелегални мигранти и вчерашния инцидент на АМ „Тракия“, предаде БГНЕС.

Демерджиев заяви, че вече са ясни участниците в инцидента, като материалите за тях са предадени в прокуратурата, като днес ръководителите в МВР ще се срещнат със заместник-главния прокурор, за да набележат нови мерки.

Той каза още, че Еврокомисията е готова да помогне техническото обезпечаване на 110 км от граничната линия на България, за да се спират мигрантите още на границата.

Демерджиев коментира и предстоящите избори, като заяви, че МВР ще следи секциите, в които има небивал брой преференции. Той добави, че се знаят рисковите секции в страната и полицията е концентрирала вниманието си там.

„Очаквам увеличаване на купуването на гласове“, добави Демерджиев и уточни, че такива са оперативните данни. Той посочи, че хартиената бюлетина има връзка с изкривяването на вота.

„МВР има оперативни данни за цената на един глас“, каза още вътрешният министър, но отказа да коментира каква е тя. „Понякога не става въпрос и за пари, търсят се други форми на влияние, част от тях вървят по ръба на закона. Уверявам тези хора, които се занимават с тези практики, че ги познаваме и ще направим всичко възможно да противодействаме ефективно“, каза още министър Иван Демерджиев.