„Демократична България“:  Депутинизация на държавата, за да останем в коалицията

0
146
Христо Иванов Снимка: Днес.бг

Христо Иванов ще настоява приоритетите да залегнат в една управленска програма

С декларация от името на парламентарната група съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова за пълна „депутинизация“ на държавата в замяна на подкрепа на настоящето управление. Обединението разпознава като основна своя задача премахването на руското влияние в страната и ще настоява за премахването му в ключови за страната сектори. Така би могло да се формира „ефективно реформаторско управление“, смятат от „Демократична България“, цитирани от „Дневник“.

Според тях „скъсването с путинския модел на влияние означава страната решително да излезе от блатото, означава реалана борба с корупцията и оздравяване на институциите“. От обединението са убедени, че отговорните политици и народни представители ще разберат, че след 24 февруари (датата, на която започна руската инвазия в Украйна, бел.ред) трябва да адаптират програмните си приорити и формулата на работа.

„Време е за отговорност и диалог, а не за поредни раздори и драми“, заяви Иванов.

Председателят на „Да, България“ съобщи, че ще настоява приоритетите да залегнат в една управленска програма и заяви, че обединението започва консултации в Народното събрание за приемане на декларация, която да ги очертае.