Деница Сачева: Бюджет 2022 купува време на правителството, но не решава проблеми

0
112
Деница Сачева Снимка: архив

Той е направен на грешна прогноза, казва депутатката от ГЕРБ

Бюджет 2022 ще подхрани инфлацията. Той ще остави много разочаровани. Управляващите правят обещания, които няма да се сбъднат, заяви Деница Сачева пред БНТ.

“Този бюджет е направен на грешна прогноза. Излезе доклад на БНБ, който показва, че инфлацията ще достигне до 7%. Увеличението на пенсиите и минималната заплата ще бъде изядено от инфлацията”, каза тя.

“Коректното наименование на този бюджет трябва да бъде “Бюджет от 1 април до 30 юни”. Ние вече имаме заявка, че той ще бъде актуализиран”, допълни още депутатката от ГЕРБ.

По думите ѝ няма да има възможност за покриване на сметките на ток и електроенергия: “Трябва да помогнем на небитовите потребители – болници, общини, църкви и училища. Управляващите се правят, че не чуват това и се опитват да го изкарат, че е дневен ред само на опозицията, а не на цялото общество”.

Според нея бюджетът стъпва на грешна прогноза, предвижда взимане на заеми и не може да бъде полезен за обществото по нейното мнение: “Той купува време на правителството, но не решава проблеми”.

Сачева определи действията на правителството като хаотични: “Експериментите с пенсиите не бяха добри. Те доведоха до подвеждане на пенсионерите”.