Деница Сачева: Кандидатът на ГЕРБ ще е достоен конкурент на Радев

0
420
Деница Сачева Снимка: архив

Ще е човек, който организира мира, а не постоянно да вкарва народа във война, казва депутатката

Кандидатът на ГЕРБ за президент ще бъде достоен конкурент на Румен Радев, заяви в предаването „Седмицата“ на Дарик радио Деница Сачева от ГЕРБ.

Според нея това ще е човек, който организира мира, а не постоянно да вкарва народа във война, но не уточни дали ще е мъж или жена. Въпреки това добави, че повечето българи си представят човек от силния пол за държавен глава.

Тя прогнозира коалиционно правителство на своята партия, ако получи мандат след изборите.

„Трудно е да се правят прогнози, но бяха изгубени два парламентарни мандата и изборите, които предстоят, всичко това губи 8 години от живота на хората, а като цена това е около 500 млн. лв.“, заяви тя. И добави, че заради тежкото разделение има нужда от лидери, които да работят заедно и да имат коалиционна култура.

„Смятам, че партиите са наясно, че ако има трети парламент, който не направи правителство , хората няма да ни го простят. Избирателите не казват да се изчегърта ГЕРБ, ние си имаме своите съмишленици“, каза още Деница Сачева.

По повод темата за корупцията бившият социален министър бе категорична, че мантрите за кражбите трябва да спрат, защото на практика разрушават държавата по един начин, който много трудно след това ще може да бъде съграден.

„Който и да дойде на власт, ако има такова недоверие към държавните институции и презумпцията е винаги, че там се краде, което не е вярно, трябва да се научим да бъдем обективни и да отчитаме постиженията. Не може постоянно всичко да омазваме“, посочи тя.