ГЕРБ: Кога ще пенсионираме ДС?

0
597
Даниел Митов Снимка: БНР

Доносници се връщат на ключови места в управлението

Агенти и сътрудници на ДС се връщат на ключови места в управлението. Нашият въпрос е кога ще пенсионираме ДС, посочи Даниел Митов в декларация от ПГ на ГЕРБ.

„През последните 30 години демократична България води тежка битка, за да скъса с тоталитарното си минало. Репресивният апарат и структурите на ДС са виновни за съсипването на стотици хиляди съдби на граждани и ако има теория, където тази битка да е била особено ожесточена, това е полето на българската дипломация и МВнР, защото в последните години ДС гарантираше българската дипломация да е дипломацията на Кремъл“, каза Митов.

„За щастие десницата успя да изолира сътрудниците на ДС от процесите на важните въпроси на външната ни политика. Трите правителства на ГЕРБ и Росен Плевнелиев въведоха практиката да не се назначават в ръководството на дипломацията сътрудници и агенти на ДС, но днес България се управлява от нова власт, част от която никога не се е извинила за тоталитарното си минало – БСП, и резултатът е явен. ДС се върна на бял кон в политическия кабинет на МВнР“, посочи Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ настоя назначените сътрудници на ДС в кабинета на министъра на външните работи да бъдат уволнени.