Деница Сачева от ГЕРБ: Ще предложим наши експерти за зам.-министри, но няма да са политически назначения

0
276
Деница Сачева

Георги Свиленски от БСП беше спряган за регионален министър, а Йордан Караджов от ИТН – за транспортен в първия мандат, твърди тя

Вероятно ще има отлив на избиратели и от двете политически коалиции, но по-важно е какви резултати ще има от работата на това правителство, каза пред БиТиВи Деница Сачева от ГЕРБ по повод кабинета Денков-Габриел.

Много от моите колеги подкрепиха с противоречиви чувства това правителство, но правителство бе неоходимо. Не очаквайте от нас обаче активни саботажи, твърди Сачева.

Според нея подкрепа от ДПС не е искана, само консенсус за конституционната реформа, каза тя. Президентът не умее да носи отговорност – например за това, че създаде „Продължаваме промяната“. Радев не уважава парламента, каза Сачева.

От самото начало смятахме, че трябва да има правителство на споделената отговорност, но не срещнахме разбиране. Така че отговорността ще се носи от ПП, каза тя.

Политически назначения няма да има, но ще предложим експерти като зам.-министри, каза Сачева. Тепърва ще се водят разговори за това. Според нея не е голяма драма, че служебното правителство е уволнило всички зам.-министри, някои дори се върнали на работа. Иначе било практика политическите кабинети да си отиват.

За първия мандат Георги Свиленски от БСП беше спряган за регионален министър, а Йордан Караджов от ИТН – за транспортен министър, твърди Сачева. С тях били водени разговори.