Денков е класически профил на комсомолски секретар от миналото

0
298
Николай Денков КАДЪР: БНТ

Който се опитва да налага на околните една абсолютно фалшива доктрина, ползвана от властта за промиване на мозъците, за наричане на черното бяло и прочее лъжливи декори за маскиране на истината

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Гледам изслушването на Денков в парламента. Разбирам, че внасяме електроенергия от различни места, включително от Турция, Румъния и Северна Македония. И Денков, който през живота си е управлявал единствено химическа лаборатория и се е занимавал със сапуни, твърди, че видимият за всички упадък на България, който ПП-тата форсираха, бил технологичен напредък. Внасяли сме електроенергия от там, където било по-евтино. Денков е класически профил на комсомолски секретар от миналото, който се опитва да налага на околните една абсолютно фалшива доктрина, ползвана от властта за промиване на мозъците, за наричане на черното бяло и прочее лъжливи декори за маскиране на истината.

България е в трагично състояние. За три години нелепото властване на пълни случайници довърши крехкия баланс, който съществуваше и от който България можеше да започне да надгражда. Сега имаме обикновени марокански скакалци, които тепърва може да се обучат, а може и да не се обучат да управляват някога. Пълният хаос се ползва от уж „бизнес“ задкулисие, което инсталира зависими хора за максимално източване на остатъчните ресурси и за организиране на нови схемички. Но това дори не е бизнес задкулисие. Това е грозна, крадлива и некадърна сплав от бандитизъм на прехода. Която не създаде нищо в частния сектор, тя само въртеше източващи схеми, затваряше предприятия, закриваше, продаваше, унищожаваше, грабеше от хората нещо работещо, за да го превърне в неработещо, изсмуквайки от сделката последни средства. Фалшива демокрация с фалшива пазарна икономика. Некадърността е издигната в култ! Невежеството – в подходяща доктринална среда на държавното управление.

Ние се сбогуваме с възможността да вървим напред. Тепърва ще ни отнемат и енергийната инфраструктура и ще бъдем поставени в абсолютна зависимост от външни фактори. Тепърва ще вземаме още заеми и задължително с по-високи лихви, с най-високите възможни. Безпомощна територия, управлявана от абсолютни простаци, илитерати, бандити, групировки, от интелектуалната среда на прехода, конструирана от комунистическата номенклатура…

Никога не е имало промяна, нито революционна, нито постреволюционна. Има само едно гръмко незнание, неспособно да управлява, да борави с държавността като форма на обществен договор, да разбира изобщо смисъла на държавността… Промяната в България винаги е идвала отвън и винаги отвън сме били управлявани. Просто племето ни е неспособно да се самоуправлява. То е подчинено по генетичен код, то няма интелектуален капацитет и основа да произведе възход.