Денков: В кабинета с втория мандат няма да има партийни фигури от ГЕРБ, но е възможно да има предложени от тях експерти

0
168
Николай Денков Снимка: БТВ

Експерти приемаме отвсякъде като предложения, допълни той

В кабинета, предложен с втория мандат, няма да има партийни фигури от ГЕРБ, но е възможно да има експерти, предложени от най-голямата парламентарно представена партия. Това стана ясно от думите на Николай Денков, номиниран за премиер от ПП-ДБ в готвения кабинет с министър-председател на ротация.

Близо три часа представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обсъждаха в кабинета на председателя на парламента състав и структура на кабинет, както и гаранции за администрацията след изтеклия запис от заседанието на „Продължаваме промяната“. Сред участниците в началото на разговора са били и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев.

„Разговорите започнаха и продължават. Когато има резултат, ще ви дадем информация. Температурата на преговорите е на 0 и на 100 градуса. Продължаваме да работим, има работа, дайте ни малко време. Има два елемента – да гарантираме, че няма да има проблеми с администрацията, така че подготвяме съответния документ, който да даде спокойствие на всички, които са се притеснили. Обсъждаме и състава. Министри от ГЕРБ като министри от ГЕРБ няма да има. Това, което има е състав, от който тръгнахме, гледаме дали може да има по-добри експерти. Експерти приемаме отвсякъде като предложения и вие може да ни предложите. Въпросът е кои са най-добрите за конкретната позиция“, посочи Николай Денков.

Вчера номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел постави условия към ПП-ДБ за подновяване на разговорите – да преосмислят състава на кабинета и принципите си. До блокирането на преговорния процес се стигна след публикувания запис от заседанието на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.