Депутат от ПП: Уволняват се безупречни директори от ГЕРБ

0
4392
Александър Дунчев

Александър Дунчев помоли шефа на НС Никола Минчев за съдействие, тъй като вече 1 месец не е получил нито един документ от земеделското министерство

Въпреки уверенията, че в управляващата коалиция няма напрежение и пробойни, пореден ден продължават престрелките между Александър Дунчев от ПП и БСП след твърденията му за масови смени в управлението на горите и назначения без конкурси.

В началото на заседанието на НС днес Дунчев помоли шефа на НС Никола Минчев за съдействие, тъй като вече 1 месец не е получил нито един документ от земеделското министерство за кадровите смени, съобщи „Монитор“.  Депутатът напомни, че сутринта е внесъл искане в земеделската комисия в НС за изслушване на министър Иван Иванов, а не да спорят по медиите. Накрая добави, че са били сменени много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти и безупречни, а сега са на улицата. Дунчев отказа да посочи имена, тъй като преди ден направил това и един горски шеф е бил уволнен до края на деня.

Това предизвика ответната реакция на Георги Свиленски от БСП, който се възмути, че в НС се дава думата на хора, които „явно защитават интереси на горската мафия“. Изтъкна, че ПП имат зам.-министър и по всяко време могат да искат и получат всички документи. Даде да се разбере, че ако някой иска такива, ще ги получи, но не и за да спекулира с тях и да ги разнася по НПО-та и други структури.

По думите му два дни сме били свидетели на лъжи, внушения и манипулации от депутат, който използвал медиите и НС, за да набеждава министър и кабинета. Изтъкна, че от ПП и самия Асен Василев, който бе в залата в момента, имат пълно наблюдение. Вместо това накрая чули оценка за 12 г. добро управление на ГЕРБ в земеделието.