Депутати се жалват – никой не им казал за заседанието на здравната комисия за зеления сертификат

0
54
парламент
Снимка: архив

Председателят на парламента игнорирал проекторешение на ГЕРБ/СДС

Депутати от „Има такъв народ“ и от „Възраждане“ се оплакаха днес в парламента, че вчера не са били уведомени за заседанието на здравна комисия по имейл, какъвто е редът за оповестяването на заседанията.

На него беше разгледан и приет проект на решение за условията за достъп до сградите на Народното събрание в условия на извънредна епидемична обстановка. Според него достъпът до сградата трябва да е само със зелен сертификат.

Още вчера Елена Гунчева от „Възраждане“ заподозря умисъл в действията на председателя на комисията Антон Тонев от ПП. „Умишлено не бях уведомена за извънредното заседание, на което се е разгледало предложението депутатите да влизат със зелен сертификат в Народното събрание“, писа тогава тя. Гунчева определи случилото се като наглост и безочие, както и като пълно незачитане на законите.

Днес обаче стана ясно, че не са били информирани и членовете от квотата на „Има такъв народ“, които са коалиционни партньори на ПП. Тошко Йорданов заяви, че Силви Кирилов случайно е разбрал за заседанието и затова е присъствал.

От ГЕРБ-СДС пък обвиниха председателя на Народното събрание Никола Минчев в нарушение на правилника. Тъй като за разглеждане в здравна и правна комисия е разпределен проектът за решение за COVID мерките на решение на ДБ, а не на ГЕРБ.