Депутатите Капон и Бабикян няма да подкрепят кабинета на ИТН

0
130
Бабикян като Ленин води "народа".

Народен представител от АБВ също се ослушва

Депутатите от Единна народна партия няма да подкрепят кабинета на ИТН. Това съобщиха от пресцентъра на партията, преди официалното решение на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Партията има двама депутати – Мария Капон и Арман Бабикян.

Като мотив се посочва, че „липсата на споразумение в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт“.

Днес следобед парламентарната група на ИБНИ се събира на заседание, за да вземе решение за гласуването си в пленарната зала.

Депутатът от АБВ Владимир Маринов, който е част от ПГ на „БСП за България“, може да гласува различно от общото решение на групата, ако въпреки желанието за стабилно правителство и работещ парламент, от „Има такъв народ“ не направят персонални промени в предложения от тях кабинет. Това стана ясно от думите на председателя на партия АБВ Румен Петков, цитиран от БНР.

Възраженията са срещу номинацията на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи заради ангажиментите му като почетен консул на Барбадос.

„Чии интереси ще отстоява това лице – първо, към държавата Барбадос, където има писмен ангажимент, или на Република България, която той има претенциите да ръководи. Такъв типаж е абсурден като участие в правителство“, каза Румен Петков.