Депутатите се скараха за дневния ред на парламента

0
34
Снимка: Tribune

ПП искаха да отпадне точката за хартиената бюлетина

Депутатите се скараха за дневния ред на парламента за тази седмица. Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ предложи 9-а точка, касаеща промяна в Изборния кодекс, да отпадне, тъй като още дори не е влязла в комисия. Йордан Цонев от ДПС направи обратно становище, а лидерът на движението Мустафа Карадайъ призова от парламентарната трибуна правилата да се спазват и промени в дневния ред да се предлагат чак след като той бъде приет.

„Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хариената бюлетина и начина, по който се манипулираха изборите при предишни изборни кампании“, обясни от своя страна Милен Матеев от ПП.

Йордан Цонев поясни, че точката за Изборния кодекс ще бъде придвижена по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и ако в петък не отговаря на него, няма да бъде гледана.

„Г-н Матеев, от ДПС сме тези, които въведохме машинното гласуване“, напомни той на колегата си депутат от ПП.

Последвалите предложения – на БСП, които поискаха, точката за предоставяне на военна помощ за Украйна и проектът за купуване на нови изтребители да отпаднат, както и на ДБ – да се отложи точката за промени в Изборния кодекс, бяха отхвърлени от пленарната зала.