Депутатите ще гласуват утре оттеглянето на Николов, ИТН били притеснени, че насила ще го направят премиер

0
144
парламент
Снимка: архив

Трябвало да има краен акт на Народното събрание, с който да приключи казусът

Народното събрание ще гласува утре решение, с което ще приеме оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер. Това ще бъде първа точка от работата на парламента в четвъртък.

„Гласуване утре ще има. Трябва да има краен акт на Народното събрание, с който да приключи казусът“, заяви Николай Хаджигенов след председателския съвет при Ива Митева, в който участва правният съветник на президента проф. Емилия Друмева.

„Трябва да има дебат в пленарната зала. Актът на президента е краен, оттук нататък топката е при нас. Това е нашият мач, не може да бягаме от отвореност. Този прецедент трябва да бъде решен правилно“, допълни Хаджигенов.

Решението е било взето почти единодушно.

„ИТН сигурно се притесняваха, че парламентът може да гласува против и да не приеме оставката на Пламен Николов и да го направим насила премиер, което е в рамките на забавното, но това е изцяло в тяхната част. Как ще направим насила някой премиер, вие сериозно ли? Оказа се обаче, че го мислят сериозно“, каза Хаджигенов учудено. Все пак са успели да убедят ИТН, че няма да има такъв сценарий.