Десислава Атанасова: Джентълменското споразумение с ПП/ДБ не е изчерпано

0
74
Десислава Атанасова

Надявам се, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел, посочи председателката на ПГ на ГЕРБ/СДС

„Джентълменското споразумение, което в конструктивен и добър диалог заедно с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ постигнахме, не е изчерпано. И тогава, и сега то беше заедно с ангажимента Народното събрание да работи повече от три месеца, за да има ротация на председателя на парламента и на правната комисия“ – с тези думи шефката на групата на ГЕРБ-СДС в парламента Десислава Атанасова отговори на обвиненията на ПП-ДБ, че е нарушила джентълменското споразумение, тъй като не се съгласи в дневния ред на депутатите да влезе и избор на шеф на правната комисия.

„Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС. Аз уверявам колегите от ПП-ДБ, че единствено от нас и тях зависи животът на 49-ото НС да бъде дълъг, то да излъчи редовно правителство на Република България и в този случай въпросът с ротацията на председателя на парламента и избора и ротацията на председателя на правната комисия разбира се, че не стои под въпрос. Това споразумение ще бъде спазено“, увери Атанасова.

Тя припомни, че очаква ПП-ДБ на среща в 17,00 часа с Мария Габриел.

„Надявам се, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на госпожа Мария Габриел“, завърши Атанасова.