Десислава Атанасова: ГЕРБ ще гласува „против“ правителство с третия мандат

0
91
оставка
Десислава Атанасова

Парламентарната група ще се въздържи от подкрепа на актуализация на бюджета

Разговорите за съставяне на правителство без ГЕРБ и „Има такъв народ“ няма как да се случат така, че да има правителство. Тези, които утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори, в парламента не виждаме консенсус по различни теми. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Нашата позиция е ясно изразена. Още повече че над година тези партии на протеста твърдяха, че ГЕРБ са статукво, нещо лошо и трябва да бъдат изчегъртани. Сега тази т. нар. алтернатива трябва да поеме отговорност, заяви тя.

Няма да правим игри с кворума – ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува „против“ това правителство. ГЕРБ е с ясно изразена опозиция в този парламент. Нашата функция като политическа партия е да играем „за“ българските граждани, но това, което виждаме от протестните партии, е тотално погазване на системността и правилата. Не мисля, че това е в полза на българските граждани, посочи Атанасова.

Тя коментира и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. ГЕРБ винаги се явява на избори, за да получи в максимална степен доверието на хората и винаги играем за победа, Хубавото в тази ситуация е, че българските граждани могат да сравнят как се справяше правителството на ГЕРБ до март, как се справя служебното правителство и как партиите в парламента не са способни да съставят правителство, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова нарече изнесените данни за злоупотреби от кабинета „Борисов 3“ „медийни пушилки“. Това е пиар формат на г-жа Манолова за изграждане на неин светъл образ, но хората знаят, че тя носеше потник с надпис „Шанс за Орешарски“, знаят, че тя предложи Пеевски. Ако твърдим, че живеем в правова държава, ако тези твърдения не са доказани в съда, означава, че си служат с груби манипулации, заяви тя.

Атанасова отбеляза, че позицията на ГЕРБ е, ча най-удачната дата за провеждане на президентските избори е 7 ноември. Смятам, че колкото по-скоро бъде проведен вотът, толкова по-добре, посочи тя.

Нашата парламентарна група ще се въздържи от подкрепа на актуализация на бюджета. Смятаме, че има доста неясни параметри, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.