Десислава Атанасова към мнозинството: Вашите представители в изпълнителната власт крадат като за последно

0
125
Десислава Атанасова

ГЕРБ се готви за избори и за управление

ГЕРБ се готви за нови избори и да поеме управлението, обяви от парламентарната трибуна председателката на ПГ на партията Десислава Атанасова.

„Всички разбраха що за стока сте, оттук насетне всяка лоша дума за ГЕРБ ще ви отнема по един избирател, а на нас ще ни носи по един избирател. На три избора миналата година хората много ясно казаха, че управлението на страната без ГЕРБ не е възможно, без нас не е възможна никаква реформа нито промени в конституцията, да се вземе каквото и да е геополитическо решение“, обърна се тя към управляващите.

„Ясно е и за ГЕРБ, и за всички в таза зала, че това мнозинство не е добре повече да управлява страната, а за хората е съвършено очевидно, всички го виждат и е време и вие да го проумеете, вие се провалихте и нямате право вече да се упражнявате върху българския народ, докато вашите представители в изпълнителната власт крадат като за последно, използват предтекста на войната, за да крадат“, обвини тя.
Според нея управляващите са показали,че нямат срам от хората.

„Излязохте във ваканция, защото се изморихте от лъжите на премиера, на неговите съдружници, изморихте се, че не можете да вземете решението за Украйна, как да предадете националния интерес по отношение на РСМ, изморихте се да излагате себе си и да излагате страната си. Народът също се измори да гледа всичко това, да гледа вашата агония. Само в последните 10 дни назначеното от вас правителство инсталира посредник при доставките на газ и сега цената на газа ще скочи поне с 30%, започна разрушаването на „Български пощи“, каза Атанасова.

По думите й износът за оръжие за Украйна върви с пълна сила през посредници и се знаело кой има изгода от това.

„Вие се държите с България като с окупирана държава, която имате право да плячкосвате и ограбвате. От ПП не се ли срамувате на погледнете в очите си собствените си избиратели, хората вече се срамуват, че са гласували за вас, но вие не се ли срамувате от своите лидери, на каква цена съучаствате в тези безчинства, на които ставаме свидетели. От ДБ и БСП на каква цена предадохте избирателите си – доволни ли са левите и десните избиратели от тези унижения на които това управляващо мнозинство ги подлага“, обвини още тя.