Десислава Атанасова към Радев: Ред е и вие да поемете отговорност, защото тези партии се родиха под вашия юмрук тук, на площада

0
2457
Снимка: Нова тв

ГЕРБ-СДС потвърди, че ще върне веднага втория мандат за съставяне на правителство

„Ред е на партиите, които смятат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Ред е и вие да поемете отговорност, господин президент, защото тези партии се родиха под вашия юмрук, тук, на площада”. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при консултациите на държавния глава с политическите партии за евентуално съставяне на кабинет с третия мандат.

Атанасова потвърди, че партията й веднага ще върне втория мандат за формиране на правителство, който ще получат като втора политическа сила.

Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета да бъде обвързана с връчването на втория и третия мандат. За нас това са различни актове по своя характер и в конституцията никъде няма подобни условия, за да може президентът да изпълни конституционните си правомощия“, заяви тя.

Атанасова припомни, че преди година също е имало ковид-криза, както и мигрантска вълна.

„Но правителството на ГЕРБ се справи с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. А и това е ваша отговорност, защото тези партии се родиха тук на площада под вашия юмрук“, категорична бе Атанасова.