Радев продължава безсмислените консултации с маргинални партии и политически „трупове“

0
495
Партията на трагикомичния ген. Димитър Шивиков е сред поканените.

Нито една от поканените организации не присъства в социологическите проучвания

След като вече определи дата за изборите, президентът Румен Радев продължава безсмислените си консултации за вота на „Дондуков“ 2 с маргинални политически партии, някои от които не присъстват в социологическите проучвания на нито една агенция, а други са в статистическата грешка и с електорална тежест под 0,5 процента.

Интересно е на какъв принцип са подбрани тези партии, тъй като две от тях са абсолютно непознати не само на широката публика, но и на репортерите с ресор политика.

Държавният глава първо се срещна с ПП „Републиканци за България“. Неин лидер е изгоненият от ГЕРБ Цветан Цветанов, известен като Цецо Апартамента. Според последното проучване на „Алфа Рисърч“, ако изборите са сега, тази партия ще спечели 0.6% от гласовете. „Републиканците“ наскоро се разцепиха и някои от членовете й започнаха да се обединяват около нов проект – „Технократи за България“.

Следващата партия, до която президентът ще се допита, е компрометираната АБВ на бившия президент Георги Първанов с настоящ лидер Румен Петков, чията най-висша изява в политиката бе срещата с Братя Галеви на басейна „Спартак“.

По програма Румен Радев ще разговаря и с представители на партия, която едва ли някой е чувал – Граждански политически проект „Ние, гражданите“. Оказва се, че неин член е генералът от резерва Димитър Шивиков. Провалил се кандидат-кмет на Карлово, като действащ военен той се забърка в няколко скандала и се прочу с неадекватното си участие в опита за метеж срещу законната власт през лятото.

Накрая е срещата на Радев с ПП „МИР“. Единственото по-известно лице и председател е Симеон Славчев, бивш общински съветник.

Последните три партии не фигурират в нито едно социологическо прочуване на нито една агенция. За легитимирането на маргинални партии и политически „трупове“ в политическия ни живот Радев бе поздравен лично от укриващия се в Дубай Васил Божков-Черепа.