Десислава Атанасова: Необяснимо е как Радев се превърна в разединител на нацията

0
298
Десислава Атанасова

Размаха юмрук на площада и този символ стана символ на разединението в обществото, коментира шефката на ПГ на ГЕРБ/СДС

„През изминалите 5 години и в контекста на днешната клетва на Радев имаше твърде много междуинституционални сблъсъци. Неколкократно той отправяше и заплахи. Надявам се за 5 години на този пост да е осъзнал, че институциите са гарант както за спазването на правата на гражданите, така и за спазването на закона“, заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя обясни, че никога не е имало вражда: „Той беше този, който размаха юмрук на площада и този символ стана символ на разединението в обществото. Затова той си спечели прозвището разединител на нацията“, каза още Атанасова.

„Необяснимо е за мен как президентът, който по конституция трябва да е надпартиен и да е обединител на всички политически сили, се превърна в разединител на нацията“, поясни тя и отправи апел президентската институция да стане тази, която събира всички мнения и партии.

Атанасова заяви, че управляващите обичат да общуват с декларации, които са само пожелателни, а за съдебната реформа трябва да се поканят партиите в парламента и после да се дават заявки в обществото.