Десислава Атанасова: Победата на ГЕРБ ще бъде реванш за всички несправедливости, които преживяхме

0
73
Снимка: 24 часа

Правителството на ПП са аматьори, които си направиха експеримент да управляват държавата, заяви Теменужка Петкова

„Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които вие и ние преживяхме. Гониха ни, чегъртаха ни, арестуваха ни – удържахме“, заяви Десислава Атанасова в Русе.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в града. Водач на листата с депутати в областта е шефката на парламентарната група на ГЕРБ в последното Народно събрание Десислава Атанасова.

„Като гледам тази пълна зала и си спомням за посещението на Кирил Петков в Русе, където се събраха цели 12, повтарям 12 души с него. Дори се събраха, за да се снимат на кея, направен от ГЕРБ и г-н Борисов. Като си представя тези контрастиращи картини, много се радва, а тях може само да ги съжаляваме. Тази пълна зала е истинската социология“, заяви областният координатор на ГЕРБ Георги Кръстев. И отбеляза за липсващия мост на Дунав, обещан от бившия министър от „Промяната“ Николай Събев от ПП. И искат да довършат нещо, как да го довършат, като не са го започнали, попита Кръстев.

„Добре дошъл, г-н генерал, в прекрасния град Русе. 3 г. ви чакаме и се радвам, че отново сме в кампания, за да се убедите в истинската социология, че хората ви обичат и подкрепят, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на 2 октомври“, обърна се водачката на листата към Борисов. Атанасова посочи, че е голяма отговорност отново да поведе силния отбор на ГЕРБ-СДС в 19 МИР. И посочи, че в него има изключителни хора. Тя заяви, че е сигурна в победата с този отбор.

„Тази победа ще бъде реванш за всички несправедливости, които вие и ние преживяхме. Гониха ни, чегъртаха ни, арестуваха ни – удържахме“, обърна се към препълнената зала Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ е казуа и припомни, че е в партията от първия ден на създаването й. „Кауза е, защото е единствената отговорна политическа партия, която е управлявала и в кризи, и е доказала че може. В ГЕРБ са истинските, добрите хора. Това го виждат всички, дори политическите ни опоненти“, заяви водачката на листата в Русе.

„Правителството на ПП са аматьори, които направиха експеримент да управляват държавата. И направиха много кризи. Една от най-тежките е в енергетиката“, смята водачката на листата в Разград и бивш енергиен министър Теменужка Петкова.

Тя посочи, че на 14 септември ЕК предложи пакет от мерки, който ще бъде обсъден отново на 30 септември. „Тя предлага такса върху приходите на централите, които произвеждат енергия, без тези, които работят на газ. Това е мярка, която сме наложили и тя стана възможна благодарение на ГЕРБ и СДС, които накарахме останалите партии в парламента да има таван на цената“, напомни ексминистърката. ЕК предлага същото, но при граница от 180 евро на час, у нас е 250 лв. подчерта тя. Ние сме едни гърди напред и създадохме условия българският бизнес да понесе тежките цени, които правителството на ПП допусна, категорична бе бившата министърка.

„При управлението на ГЕРБ направихме всичко необходимо, така че българският електроенергиен микс да е в стабилно техническо състояние. Така че нашите енергийни предприятия да произвеждат достатъчно енергия, че да задоволяват потребностите на страната, но и да изнасяме. Ние сме най-големият износител в региона, България има необходимото количество електрическа енергия“, подчерта Петкова. И добави, че не сме зависими от газ, а ще разчитаме на въглищните централи. Осигурили сме и свежо ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй за години наред, увери Петкова./24 часа