Десислава Атанасова: Последната година и половина е изгубена за българските граждани

0
853
Десислава Атанасова

Имаме готовност да управляваме, казва тя

„ГЕРБ представя всеки ден своята програма. На вас ви се струва, че много енергично влизаме в кампанията. Това не е енергия, това е готовност за управление”, каза пред Нова тв Десислава Атанасова.

Тя заяви, че последната година и половина е била загубена за българските граждани. По думите й това е причината ГЕРБ да е първа политическа сила според проучванията на социолозите.

Бившият депутат подчерта няколко кризи, в които страната е попаднала. Атанасова открои енергийна криза, мигрантска и политическа. От партията в четвъртък предложиха своя антикризисна програма, в която стъпка по стъпка е описано как можем да се справим с проблемите у нас.

Попитана с кого партията би се коалирала след като излязат резултатите от предсрочния парламентарен вот, Атанасова отговори: „ГЕРБ винаги е поемала отговорност да се справя в каквато и да е ситуация. Припомням само, че първият ни мандат беше в правителство на малцинството. След това управлявахме в коалиция. Никога коалициите не са били лесни. Управление в малцинство никога не е било лесно. Да припомня и че ние сме управлявали единствено и само с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Така че да не ни приписват най-различни коалиции, за каквито чуваме в последните месеци”.