Десислава Атанасова: ПП са аматьори, които е време да си тръгват

0
124
Десислава Атанасова

Върхът на безобразието е дилърството в парламента, казва председателката на ПГ на ГЕРБ

„Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати. Това, едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, ми се струва върхът на безобразието, което може да се случи в политическия живот”, заяви по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя нарече ПП „аматьори, които е време да си тръгват”.

„Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори, в момента не се изпълняват. Много е странно 6 месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма. То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател – именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за 6 месеца – това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите”, каза Атанасова.

ПГ на ГЕРБ не участва в разговори за купуване на депутати, уточни тя, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсени преди вота на недоверие.

„В момента нашите депутати е сигурно, че ще гласуват против правителството и всички изпълнители на тази поръчка за осигуряване на кворум са наясно, че в ПГ на ГЕРБ пробив няма да има и затова не опитват”, заяви Атанасова.

Днес ГЕРБ-СДС и БСП внасят предложенията си за промените в Изборния кодекс, уточни още тя.

Причината Изборният кодекс отново да влезе в зала е, че на последните избори сме имали най-ниска избирателна активност, смята Атанасова.