Десислава Атанасова: Рашков не е заплаха за никого освен за собственото си правителство

0
279
оставка
Десислава Атанасова

Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са категорична полицейщина и политическа репресия, казва шефката на ПГ на ГЕРБ/СДС

Вътрешният министър Бойко Рашков не е заплаха за никого освен за собственото си правителство. Това заяви пред БНТ председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са категорична полицейщина и политическа репресия. Съдът миналата седмица остави без разглеждане исканията по протоколите, тъй като уважи мнението на българската прокуратора, че нито има неотложност, нито има основание за това задържане“, каза Атанасова и бе категорична, че задържането на тримата е противоконституционно и противозаконно.

Тя обясни, че решението на ГЕРБ да иска предсрочни избори не е от вчера и не е свързано с ареста на Борисов, а е оценка за 100-те дни на правителството.

„Те не само счупиха държавата, те не знаят как функционират институциите и не разбират какво е управление.

По отношение на икономиката, финансите, външната политика, цялостната визия и стратегия за развиване на държавата – кръгла нула“, каза още Атанасова.

Парламентарната група на ГЕРБ е получила покани от председателите на групите на „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ по повод кандидатурите за гуверньор на БНБ, но по-скоро няма да подкрепи нито един от двамата.

„Очевидно има някаква промяна в тяхното разбиране за нашата парламентарна група. Аз обаче не виждам как двете кандидатури ще прескочат високата летва на сегашния гуверньор“, каза Атанасова и добави, че нито Любомир Каримански, нито Андрей Гюров са се доказали за времето си парламента като подходящи за поста шеф на БНБ.