Радомир Чолаков не изключва ГЕРБ да подкрепи новото правителство: Ще бъдем конструктивна опозиция, а не мрачни критикари

1
157
Радомир Чолаков Снимка: БНР

Парламентаризмът трябва да се върне, призова депутатът от ГЕРБ

„Парламентаризмът трябва да се върне. Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, коментира пред НОВА депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна.

„Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

Депутатът посочи, че от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това. „ГЕРБ искаме да има редовно правителство. Време е да се поеме отговорност“ , обясни той.

На въпрос как биха гласували, ако Кирил Петков бъде предложен за премиер, той отговори: „Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Както още вчера заявихме, ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

Депутатът коментира и резултатите от изборите, като посочи, че българите веднъж вече са избрали новото и се е оказало погрешно.

„Всъщност два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар че съм скептичен”, добави той.