Бойко Борисов: Христо Иванов и Атанас Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (Видео)

0
593
Борисов и Йорданка Фандъкова

Делян Пеевски предложи Атанас Славов за министър на правосъдието, обяви лидерът на ГЕРБ

„Все още не съм говорим с Йорданка Фандъкова, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат“, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в столичния район „Подуяне“.

Борисов похвали Фандъкова за работата ѝ като столичен кмет през годините.

„Старали сме се винаги да бъдем рационални“, допълни още той.

Борисов се възмути, че след половин година управление на Васил Терзиев е асфалтирано едното платно, а другото е за другия мандат. „ Така бяхме притиснати от псевдопромяната в тези две години, че направо забравихме колко много е направено за София. Днес изживях културен шок – едно от двете платна на Околовръстното е асфалтирано, около километър, и то само едното платно. Другото е оставено за втория мандат. И ние се радваме, че едното платно на старото Околовръстно в посока Овча Купел край Суходол, е асфалтирано. А другото е пълно с дупки, едвам се минава. А като минеш на другата страна по тангентите, които ГЕРБ направи – друга София е това“, заяви Борисов.

Затова смятаме този път Йорданка Фандъкова да бъде кандидат за депутат. Тя свърши огромна работа за София, която – за съжаление, много бързо се забравя. Днес общински съветници от „Промяната“ пият, карат, правят катастрофи, че и отгоре на всичко се заяждат с полицаите“, добави лидерът на ГЕРБ.

Тези безхаберници, бият се с полицията и си стоят общински съветници, а ни проповядват друг морал“, заяви лидерът на ГЕРБ като визира скандала със съветника ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев.

Вместо да го изгонят с камъни, те обмисляли да го махнат. Как може да му искате оставката. Това за ПП е нормално“.

Борисов обясни, че когато е станало ясно, че няма да има кабинет с ПП-ДБ той е предложил в служебния кабинет да останат Асен Василев и Мария Габриел. Христо Иванов и Атанас Атанасов не искаха Асен Василев за министър, аз настоях той да стане, допълни той.

В този кабинет носим отговорност само за министъра на отбраната. За външния – ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Ако иска да ме чуе, ако иска да се съобрази, после ще направя така, че да се съобрази“, каза Борисов за днешното участие на военният министър Атанас Запрянов в днешната конференция за сигурността в Черно море.

Ген. Запрянов към ГЕРБ е лоялен“ и подчерта, че служебния кабинет си е на Главчев. „Конституцията помня, когато избирахме правосъден министър беше предложено да е Христо Иванов, но Делян Пеевски предложи Атнас Славов. Не съм убеждавал Калин Стоянов да е вътрешен министър“, подчерта Борисов.