Борисов от „Черковна“ до Съдебната палата, от разпит в разпит

0
114
Борисов отказа коментар на излизане от "Черковна"

Разпитваха го за „Барселона гейт“ и за доноса на Георги Георгиев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завъртя своеобразен маратон от разпити в различни сгради на Софийска градска прокуратура, защото бе извикан по едно и също време на две места. Първо на ул. „Черковна“, в сградата на бившата спецпрокуратура, а после в Съдебната палата.

Първо Борисов е бил разпитан като свидетел в Софийска градска прокуратура по делото за къщата в Барселона.

Това каза адвокатът му Менко Менков след края на разпита. Той и Борисов се отправиха към Съдебната палата, където им предстоеше друг разпит.

„Адвокатът каза да не коментирам. Благодаря на хората за съпричастността“, каза Борисов на излизане от СГП.

Над 200 симпатизанти на ГЕРБ се бяха събрали пред прокуратурата на ул. „Черковна“, за да подкрепят лидера на партията. Към тях се присъединиха и депутати от партията, които си тръгнаха от парламента по-рано през деня.

Там бяха депутатите Десислава Атанасова, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Лъчезар Иванов, Тома Биков, Любен Дилов и Николай Нанков, както и шефът на Народното събрание Росен Желязков.

Депутати от ГЕРБ застанаха зад лидера си

„Отивайте в парламента да вършите работа“, нареди той на депутатите от ГЕРБ, които го чакаха пред прокуратурата. След това се качи в черна „Тойота“, докато симпатизантите скандираха името му.

След това Борисов и адвоката Менков отидоха на разпит в Съдебната палата, където прекараха по-малко от час.

Лидерът на ГЕРБ не даде подробности за разпита. Той бе разпитан по проверка, водена от Върховната касационна прокуратура. Тя е по сигнал от гражданското сдружение „Боец“. В него имало “твърдения за корупция и злоупотреба с власт”, обясниха от държавното обвинение, без подробности. Лидерът на движението Георги Георгиев обясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от бизнесмен. Той твърдял, че лично е предал подкуп на Бойко Борисов в тоалетна, за да му бъде възстановен ДДС в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена заради фалшиви фактури.