Нито една буква за „Барселонагейт“ в испанската преса дотук

0
464
Снимка: 24 часа

Няма доклад. Има направена справка, която описва сигнала и медийните публикации по темата

Виктор Димчев Снимка: фейсбук

Виктор Димчев, фейсбук

Уж говоря испански език, хем разбирам какво търся, пък се очаква, че журналистите се вълнуват от темите, които разследват, отделно и властите, плюс медиите във всяка европейска страна, когато се касае за премиер, бил той и бивш, ала се оказва, че на испански език, нито в Испания, нито на Иберийския полуостров в последните седмици се вълнуват от справките/докладите на тамошните власти за потенциалните цитирани събития от премиера ни в момента Кирил Петков.

Нито една буква по темата в испанската преса по случая дотук.

Търсейки в Гугъл на български език намирам едно изявление на премиера, че е чел/чувал за справка, в която видял нещо си. Тази справка била толкова секретна, че Петков я цитира почти цялата.

Останалата част от секретната справка междувременно се появи в една популярна медия, близка до популярни енергийни босове. Ползвам множественото число, защото са няколко и работят в синхрон.

Помнете, че справката е секретна, да не забравите.

Справката била изпратена от „испанските власти“ в МВР преди две седмици. Преди няколко дни в поредната си изява край черешите Бойко Рашков подробно разказа за 19-те в списъка на Петков, но не каза нито дума, че има някаква справка за онзи, който изрично спомена като очаквано мезе за МВР.

Нито една от цитираните медии не се е заинтересувала от публикациите по темата на собствените им репортажи. Или редакторите на чуждестранните медии са забравили за този случай отпреди много години, тръгнал от публикация в анонимен сайт, или просто знаят, че справката е отговор.

И ако в тази секретна справка имаше и грам истина, нямайте съмнение, че в първата възможна сутрин след това Бойко Рашков щеше да ни е информирал по националните медии, Кирил Петков да го е анатемосал, а демократичната общност групово да рисува поредните победни шаржове.

През цялото време говорим за секретна справка, в която се преразказват медийни публикации, която преди време е била дежурно пратена от МВР на МВР.

– – –

Банално просто е.
Няма доклад. Има направена справка, която описва сигнала и медийните публикации по темата.
Тази справка е изпратена от Испания на родното МВР.
Фактът, че за нея научаваме не от националните медии или пресслужбата на МВР, а координирано през няколко добре подбрани медии, притежавани от ноторни донори на управляващата коалиция, е банално прозрачен.
Всичко друго са спекулации и медиен шум.
Лъжат, бе.