Десислава Атанасова: Служебният кабинет играе ролята на предизборен щаб на Радев

0
105
оставка
Десислава Атанасова

Правителството се намесваше пряко в парламентарния дебат, заяви депутатката от ГЕРБ

„Служебното правителство не би трябвало да има политическа функция, но я има. То е предизборен щаб на кандидата Румен Радев. Това, че служебният кабинет единствено и само организира избори, е некоректно заключение. То пряко се намесваше в парламентарния дебат и в обвиненията към определени политически партии. Не сме забравили за Бойко Рашков, който твърдеше, че ГЕРБ „притежава всички грехове” по време на предходните избори”. Това заяви пред Нова тв председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасов.

Атанасова коментира и актуализацията на бюджета.

„Считаме, че оставихме една стабилна финансово и икономически държава. Можеше по друг начин, а не чрез актуализация на бюджета, да се разплатят средствата. Докато работеше правителството „Борисов 3” периодично се разплащаха всички пари. Това, че служебното правителство не се справя, говори единствено за качеството на неговата работа”, поясни депутатката от ГЕРБ.

Тя коментира и твърденията на регионалния министър Виолета Комитова за незаконни строителства по магистрала „Хемус“.

„Инфраструктурните проекти не бива да приключват по начина, по който се случва сега. Министър Комитова е демонстрирала незнание много пъти. Сещам се за случай, когато посети паркинг и твърдеше, че това е трасе на магистрала. Смятам, че проектите трябва да продължат. Ние намирахме пари и тогава никой не питаше как се справяте“, допълни Атанасова.