Десислава Атанасова: Този парламент е тежка щета за българския парламентаризъм

0
214
Десислава Атанасова Снимка: архив

И до днес берем плодовете на съдебната реформа, която направи Христо Иванов като министър в кабинета на Бойко Борисов, посочи тя

Този парламент е тежка щета върху българския парламентаризъм. Втори поред парламент се проваля в най-важната цел – да излъчи стабилно правителство, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ преди последното заседание на 46-то Народно събрание.

От „Демократична България“ заявяват, че искат реформа в правосъдието, но и до днес берем плодовете на реформата в правосъдната система, която направи Христо Иванов като правосъден министър в кабинет на Бойко Борисов, каза още тя.

ГЕРБ беше партията в управление, която осигури гласовете Христо Иванов да си прокара поредната съдебна реформа. Само че той може би е забравил този момент кога беше министър, каза още Атанасова.

По отношение на тези подмятания, че ГЕРБ подкрепя Гешев, много по-притеснително е какво си пишат на листчетата Радостин Василев и Татяна Дончева, а още по-притеснително е как съдебни решения изтичат в телефона на Пламен Узунов, президентския съветник, преди да са обявени за решение, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ.

Вие помните, че преди повече от една година именно прокуратурата разкри такава комуникация в телефона на Пламен Узунов – съдебни решения, които все още не са обявени. Това е много по-сериозният проблем. А не всички разговори тук с Христо Иванов или Иво Мирчев, завърши Десислава Атанасова.